Elisa ja Enni Rukajärvi

24/10/2017

Elisa ja Enni Rukajärvi – Menestyksekästä yhteistyötä jo vuodesta 2011

Yhteistyön taustaa

Elisa on lumilautailija Enni Rukajärven pitkäaikainen yhteistyökumppani. Elisa on ollut Ennin mukana jo vuodesta 2011, jolloin yhteistyö alkoi.

– Enni sopii erinomaisesti Elisan markkinointiviestinnän kasvoksi. Enni on raikas ja taitava nuori lupaus, joka erottuu maailmalla edukseen. Yhteistyössä toteutetuilla videoilla haluamme tuoda elämyksiä suomalaisille ja lumilautailijat ovat aina osanneet hyödyntää videoita luontevasti osana lajiaan, kertoi Elisan viestintäjohtaja Katiey Vuorela sopimuksen julkistamisen jälkeen vuonna 2011.

Heti alusta asti oli selvää, että Elisa halusi olla hyvä kumppani ja sellainen se on ollutkin. Koko pitkän yhteistyön ajan Elisa on aina kunnioittanut Enniä sellaisena kuin Enni on. Huippulautailijalla on rajoitetut aikataulut, hän ei ole näyttelijä ja on parhaimmillaan omana itsenään. Elisa on ymmärtänyt kaiken tämän erinomaisesti.

Yhteistyö on ollut huikeaa. Elisa on ollut mukana Ennin hyvinä ja hieman huonompina vuosina, he ovat aina ymmärtäneet Ennin kiireisiä aikatauluja, joten kuvaukset on muokattu niin, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän itse työtä, eli lumilautailua. Elisan puolelta on kuunneltu hyvin sekä Ennin että managereiden toiveita sisällöistä. Sisällöt ovat olleet tosi hyviä ja laadukkaita, ne ovat uskottavia sekä lumilautailupiireissä että isomman yleisön keskuudessa.

Kun Ennin pääkumppanuus vapautui vuoden 2017 alussa, Elisa oli heti valmis tarttumaan tuohon tilaisuuteen.

– Kun Ennin pääyhteistyökumppanin paikka vuoden alussa vapautui, halusimme ehdottomasti käyttää erinomaisen tilaisuuden olla vahvasti mukana Ennin matkassa sekä näkyvässä paikassa pipossa ja kypärässä. Enni on hieno esikuva nuorille, ja hän edustaa hyviä arvoja, jotka Elisa jakaa, kertoi Vuorela Markkinointi ja Mainonta -lehden haastattelussa 14.2.2017.

– Elisa on ollut mitä oivallisin kumppani vuosien varrella. Sen lisäksi, että heiltä saamani taloudellinen tuki mahdollistaa ammattiurheilijan uraani, ovat Elisan kanssa tehdyt projektit olleet mieluisia. Viime talvena Rukalla yhdessä Elisan Saarnaajien kanssa kuvattu video oli osoitus toimivasta yhteistyöstä. Video osoittaa Elisan kyvyn kuunnella minua ja taustatiimiäni, ja lopputuloksena saadaan aikaan minulle ja lajilleni uskottavan näköistä sisältöä. Odotan innolla tulevia yhteistyövuosia ja projekteja, Rukajärvi kommentoi samassa juttu.

Vuosien aikana yhteistyössä on ollut hyvä meininki sekä avoin ja helppo kommunikaatio molempiin suuntiin.


Enni ja Hintasaarnaajat 2016

Elisa käytti markkinointiviestinnässään Hintasaarnaajia ja lähti integroimaan hahmoja sponsorointikohteisiinsa. Hintasaarnaajat seikkailivat HIFK Hockeyn ottelussa, Emma Gaalassa, Helsingin juhlaviikoilla ja JVG:n musiikkivideolla. Elisalta tuli idea videosta Hintasaarnaajien kanssa, joka kuulosti erittäin hyvältä.

Taustalla oli Bob the Robotin Jaakko Itäaho, joka on pitkän ajan lumilautakuvaaja. Videon kantavana ideana oli lumilautailun visuaalisuus ja videolla saatiin lumilautailu näyttämään todella ammattimaiselta. Hintasaarnaajat tulivat mukaan juoneen hiihtohississä. Lisäksi tiedostettiin, että Enni ei ole näyttelijä vaan parhaimmillaan omana itsenään huippulaskijana.

Lopputuloksena oli video, joka toimi niin mainoksena, visuaalisena huippulumilautailuavideona kuin sponsorointikeissinä. Lumilautailun ydinryhmä piti mainosta erittäin onnistuneena ja se näytti lumilautailun oikeassa valossa. Video julkaistiin hiihtolomien aikaan vuonna 2016.


Koko Elisan Hintasaarnaajien jalkauttaminen sponsorointiin oli onnistunut kokonaisuus. Sponsorointi & Tapahtumamarkkinointi ry palkitsikin Vuoden Sponsorointiteko -kilpailussa Elisan Hintasaarnaajat markkinointi-integraatio kunniapalkinnolla vuonna 2016.

 

Mitä kaikkea Elisan kanssa on tehty?

Vuosien aikana Elisan ja Ennin kanssa on tehty yhteistyössä videoita, some-sisältöjä ja kirjoitettu blogia. Elisalaiset on pidetty aina ajan tasalla siitä, missä Enni menee, miten kilpailut sujuvat ja Elisalle on lähetetty mahdollisuuksien mukaan videoita ja kuvamateriaalia reissuista ja kilpailuista, jotta Elisa voi julkaista niitä kanavissaan. Seitsemän vuotta yhdessä kertoo menestyksekkäästä yhteistyöstä ja se jatkuu ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Toteutus:

Hintasaarnaajat video: Tuotanto Elisa ja Bob The Robot

Elisa yhteistyö yleisesti:

Videotuotanto Janne Tanskanen

Kuvaaja Harri Tarvainen

Tuotanto Bueno & Co -tiimi: Noora Vihervaara, Veera Vihervaara ja Satu Järvelä