Urheilijan taustatiimi & sponsoroinnin kumppani

Bueno & Co:n takaa löytyvät yrittäjänaiset Noora Vihervaara ja Satu Järvelä.

Urheilumaailmaan tutustuimme molemmat jo nuorina, Satu ammattilaislumilautailijana ja Noora kansainvälisen tason kilparatsastajana, mutta urheilumanagereja meistä tuli vähän vahingossa.

Ystävystyimme lumilautailupiireissä ja perustimme yhdessä Bueno & Co -nimisen yrityksen, jonka oli tarkoitus keskittyä lähinnä erilaisten tapahtumien tuottamiseen.

Takana oli muutama yhdessä tuotettu projekti, kun nuori lahjakkuus Enni Rukajärvi kiinnitti huomiomme. Tuntematon nuori kuusamolainen teki suuren vaikutuksen laskiessaan kotikeskuksessaan Rukalla, ja oli selvää, että Ennissä oli valtavasti potentiaalia. Ilman oikeita tukijoukkoja tie kansainväliseen menestykseen voisi kuitenkin olla kivikkoinen.

Alussa tarkoitus oli vain auttaa Enni alkuun ja jättää ammattimanagerien käsiin, mutta pian alkoi näyttää siltä, että ulkopuolisten manageritoimistojen sijaan saattaisimme itse olla paras tiimi tähän tehtävään. Siitä oli paljon apua, että olimme molemmat oman kilpauramme aikana hoitaneet sponsorointisopimukset pitkälti itse, ja meillä oli hyvät verkostot erityisesti lumilautailuyritysten suuntaan.

Tällöin, alkutalvesta 2010, otimme ensimmäiset suuret askeleet kohti täysipäiväistä manageriyrittäjyyttä. Samana keväänä tallimme kasvoi muun muassa nuorella Roope Tonterilla, joka vielä odotti läpimurtoaan. Pian sen jälkeen me molemmat kävimme Vierumäellä urheilumanageroinnin peruskoulutuksen ammattitaitoamme vahvistamaan ja kasvattaaksemme verkostoja myös muiden urheilulajien suuntaan.

Vaikka tavoite alusta asti oli luoda nuorille urheilijoille taloudelliset puitteet keskittyä urheilu-uransa rakentamiseen, raha ei koskaan ollut se syy, miksi tähän työhön ryhdyimme. Meille on tärkeää, että voimme tehdä töitä meille tärkeän asian parissa ja samalla auttaa nuoria urheilijoita tavoittelemaan unelmiaan.

Myös yhteistyöyritysten näkökulmasta sponsoroinnissa piilee todella paljon mahdollisuuksia, jotka  hyödyttävät kaikkia sidosryhmiä. Kun urheilijan ja yrityksen arvot kohtaavat, päästään yhdessä luomaan todella mielenkiintoisia sisältöjä, jotka tukevat sekä firman brändiä että urheilijan urakehitystä. Tähän oikeastaan perustuu koko meidän toiminta-ajatus.

Mama + manageri = mamageri

Urheilijan näkökulmasta meitä voisi kutsua managerin ja äidin yhdistelmäksi, mamageriksi. Meidän tehtävämme on turvata urheilijalle hyvä ympäristö oman uransa kasvattamiseen, samalla huolehtien sekä isoista yhteistyökuvioista että monista käytännön asioista, kuten lentolippujen varaamisesta ja aikataulujen suunnittelusta. Hätätilanteita varten olemme urheilijoiden tavoitettavissa lähtökohtaisesti 24/7, jotta ongelmatilanteet saadaan hoidettua heti eikä myöhemmin.

Äidin ja managerin roolissa on paljon samaa: täytyy pidellä monia lankoja käsissä, olla idearikas ja aikaansaava moniosaaja. Ja se seikka, että tunnemme urheilijamme erittäin hyvin, luo hyvän pohjan ja kumppanuuden myös yritysten kanssa tehtävälle yhteistyölle. Tiedämme urheilijoidemme vahvuudet, ymmärrämme nykyaikaisen sponsoroinnin mahdollisuudet ja luomme kiinnostavia sisältöjä, jotka toimivat monissa eri kanavissa.

Meistä sanottua

Yhteistyö Nooran ja Satun kanssa on ylittänyt kaikki odotukseni. Managerien lisäksi olen saanut kaksi ihanaa ystävää, joiden kanssa kommunikaatio on vaivatonta ja mikään idea ei ole liian hullu toteutettavaksi. Urheilijana minulle on tärkeää, että manageri tuntee arvoni ja näkee potentiaalini erilaisiin projekteihin, ja Bueno&Co:n kanssa olenkin päässyt tekemään mahtavia hommia todella ihanien ihmisten kanssa. Mie haluan tiimiini parhaita tyyppejä, ja nämä kaksi ovat ehdottomasti juuri sitä!

– Kelkkahiihtäjä Sini Pyy

Noora ja Satu ovat suurenmoisen raikas tuulahdus urheilumanagerointigenreen. Heidän kokonaisvaltainen tapansa tehdä työtä urheilijan hyvinvoinnin eteen on ihailtavaa. Kaksikon energia on sammumaton ja luovuus rajaton. Voin vain todeta: Bueno!

– Erkki Alaja